Wednesday, August 25, 2010

Weer aan de slag

Uit met de pret: de vakantie is voorbij en ik ben alweer bijna volop in de running. Als leraar heb ik natuurlijk altijd vrij lang vakantie en die heb ik dan ook flink uitgebuit: Frankrijk (1 week), Siciliƫ (2 weken) en Meijel (bijna 1 week als interim-gastheer van een B&B gefungeerd) hebben mij achtereenvolgens uit huis en van mijn computer vandaan gehouden. Tja, da's even afkicken, vooral omdat er met mijn nieuwe Android in het buitenland ook niet veel te beginnen viel - nergens een wifi-hotspot. Gelukkig kreeg ik er een hoop moois voor terug, een klein deel (het kerkenpad) heb ik op mijn kunstblog beschreven. De rest zie ik nog wel. De laatste week van de vakantie kon ik mij weer voorbereiden op het nieuwe jaar: de ideeƫn waren hoe dan ook al weer gaan stromen en er moesten nog wat nootjes gekrabbeld worden voor een nieuw nummer voor Kwasi Kloos. Daarvoor moest eerst "My Cave" - het achterafje in mijn huis waar de creativiteit omgezet wordt in harde resultaten - uitgeruimd worden. Er viel niet meer te werken: mijn werktafel, de pianokruk, het toetsenbord van mijn synthesizer en zelfs de vloer waren onbruikbaar/onbegaanbaar geworden door de overdaad aan vorig jaar onafgemaakte plannen en ambities die lagen te verstoffen: wachtend op betere tijden. Die gaan niet meer komen; ik heb rigoureus schoon schip gemaakt. Nu is het weer toonbaar en vooral: werkbaar geworden - voor zolang als het duurt.
En ik moest naar "Inception".
Voldeed absoluut aan mijn verwachtingen: wat een film! Alles wat mij interesseert kwam erin langs (lucide dromen, solipsisme, virtuele werelden, memetica, symboliek) en de verhaallijn is zo verrukkelijk complex dat ik er niet voor insta dat ik alles gelijk goed begrepen heb. Wellicht nog een tweede keer zien, dus. Voor ik de bios binnenging nog even de zandsculpturen op het Buitenhof gefotografeurd:
Het laatste weekend van de vakantie hadden we ook nog een High-tea party in het Zuiderpark vanwege Merels 18e verjaardag
en daarna was het gedaan met de vrijheid: weer aan de slag. Het is deze week nog wat rustig: maandag een openingsvergaderingetje, dinsdag een soort sportdag/survival voor de 2e klassen. Sommige klassen zijn deze week nog op kamp of met een project bezig, dus er valt nogal wat uit. Kans om deze website, die ik zolang heb verwaarloosd, weer eens bij te werken. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik mijn eerste drie lessen alweer gegeven en mijn eerste koorrepetities alweer gedaan. Terug van weggeweest en ik zit er alweer helemaal in :-)

No comments:

Post a Comment