Sunday, February 9, 2014

Lekker Legoën.

Ik moest wel wat overwinnen toen ik hem zag in de webshop: de Mars Curiosity Rover in Lego.

Ik had al eerder naar zoiets staan kijken: bij V&D zag ik, juli 2012, een Star Wars maquette van Lego:

Ik schaamde me al om er een foto van te maken, maar toen even niemand in de buurt was trok ik mijn HTC en flits! Ook bij Blokker had ik al eens een paar keer staan kijken naar een model van de Death Star
Gelukkig te duur, zelfs voor mij :-)
Maar de Curiosity Rover maakte mij erg onrustig, om niet te zeggen: ronduit hebberig! Nog niet in Nederland verkrijgbaar, een goede reden om nog een weekje te wachten: was het niet een béétje kinderachtig? Uiteindelijk maar gewoon via het web besteld - het vernederende "voor mijn neefje" kon ik dus achterwege laten. Het bijgeleverde Nederlandstalige flyertje voor 10+ "word lid van de Lego-Club" heb ik natuurlijk gelijk weggegooid.
En 's avonds, gewoon in de huiskamer aan de eettafel, waar mijn jongste dochter van 18 aan zat te studeren, heb ik hem in elkaar ge-ikeaad.
Hij staat nu nog even te showen in de kamer, maar straks gaat hij naast mijn model van de Saturnus V- raket en mijn MaanGlobe bij mijn collectie ruimtevaart relikwieën. To Keep the Dream Alive.
"Zo gij niet wordt als kinderen" moet ergens in de bijbel staan, maar het voelt een beetje onzuiver aan om dat boek er nu eens wel, dan weer niet bij te halen als ik vind dat ik mijn gedrag moet rechtvaardigen. Daarom maar naar Aldous Huxley - een heel respectabele schrijver:

No comments:

Post a Comment